Recepten met Licor Amor

Dulce Amor

 

We bijten op ons blog de spits af met onze Dulce Amor, letterlijk vertaald vanuit het Spaans; "de zoete liefde". Een overheerlijk dessert voor na een feestelijke maaltijd. Hieronder beschrijven we het recept voor 4 personen.

 

Benodigde ingrediënten:

- 200 ml Licor Amor

- 1 pak bokkenpootjes (2 tot 3 stuks per glas)

- 1 zakje Banketbakkersroom (dr. Oetker)

- Slagroom

- 1 flesje chocoladesaus

- Eventueel bladgoud ter garnering

Doe de inhoud van het zakje "Mix voor banketbakkersroom" in een beslagkom en voeg 400 ml water toe. Klop het geheel tot een glad mengsel. Laat de room ongeveer een uur in de koelkast opstijven. Snijdt ondertussen de bokkenpootjes in kleine stukjes.

 

Pak 4 mooie glazen en begin deze te vullen met een laagje banketbakkersroom. Voeg daarna een laagje verkruimelde bokkenpootjes toe en herhaal dit proces tot net onder de rand van het glas. Giet ongeveer 50ml Licor Amor over het geheel. Voeg een toefje slagroom toe met daarover een scheutje chocoladesaus. Voor een extra feestelijk effect kun je het geheel afmaken met wat vlokjes bladgoud. Eet smakelijk!

 


Cocktail Vanilla Amor

 

Bij het prachtige Woudenbergse Henschotermeer hebben we deze foto genomen van een nieuwe overheerlijke cocktail, Vanilla Amor.

De combinatie van smaken is verrassend!

 

Benodigde ingrediënten: 

- 60 ml Licor Amor

- 50 ml Vodka

- 25 ml sodawater (of Spa rood)

- 1 limoen

 

Pak een mooi cocktailglas en begin deze te vullen met 60 ml Licor Amor. Voeg daarna 50ml vodka en 25 ml sodawater toe. Snijdt de limoen in dunne plakjes. Gebruik de twee grootste plakjes voor in de cocktail en knijp de resterende limoen uit boven het glas. Gebruik eventueel een zeefje om geen vruchtvlees te laten vallen en de cocktail mooi helder te laten. Garneer eventueel nog met een takje munt. Proost!

 


Cocktail Rosado Amor

 

Tijdens een warme zaterdagmiddag op de boot, bedachten we een nieuwe zomercocktail. Geen standaard Gin-tonic. zoals de meesten van jullie gewend zijn, maar een frisse en vrolijke variant.

 

Hiervoor zijn de volgende ingrediënten benodigd:

- een Gin glas

- 75 ml blanke Gin. Wij gebruikten die van Gibson's

- 75 ml van onze eigen overheerlijke Licor Amor

- 150 ml Fever Tree - Raspberry / Rhubarb Tonic Water 

- IJsblokjes of crushed ice

- watermeloen

 

Helaas waren wij op de boot het ijs vergeten, maar wat smaakte hij heerlijk. Bitterzoet met een vleugje frisheid.

Proost!