Recepten met Licor Amor


Pornstar Amor

 

Een zomer lang hebben wij verschillende Pornstar Martini's gedronken. De een lekkerder dan de ander, maar we misten iets. Échte vanille, waar onze Licor Amor van gemaakt is, en het bladgoud. We zijn gaan mixen en het resultaat is verbluffend, de Pornstar Amor is geboren. 

 

Benodigdheden:
- cocktailshaker
- 45 ml Licor Amor
- 45 ml Absolut Vodka Passionfruit
- 45 ml tropische vruchtensap (wij gebruiken

Innocent Tropical Juice
- 2 eieren
- kwart limoen
- Bladgoud (voor consumptie)

Giet van alle dranken 45 ml in de cocktailshaker. Knijp van een kwart limoen het limoensap erbij. Voeg twee ijsblokjes toe. Schudden en uitschenken.
Doe nu het eiwit van de twee eieren in de shaker met twee ijsblokjes en schud flink. Schenk het eiwit uit tot de rand. Leg hier een plakje passievrucht op en besprenkel de cocktail met het bladgoud.

(Uiteraard ook lekker zonder bladgoud)

Hier kun je een filmpje zien van de bereiding. Proost!

 

Appeltaartje Amor

 

 

Voor de liefhebbers van zoet gebak, en dan metname Appeltaart, hebben wij een heerlijk shotje bedacht. 'Appeltaartje Amor' om werkelijk van te smullen! 

En, hij is zo gemaakt!

 

Benodigde ingrediënten: 

- 1/2 Licor Amor

- 1/2 Apfelcorn

- toef slagroom

- Snufje kaneel

 

Pak een borrelglas, of meer, en vul deze voor de helft met Licor Amor. Voeg daar evenveel Apfelcorn aantoe.

Zorg er wel voor dat je een stuk onder de rand van het glas blijft. Voeg een flinke toef slagroom toe en bestrooi het geheel met kaneel. 

 

Proost!

 

Dulce Amor

 

We bijten op ons blog de spits af met onze Dulce Amor, letterlijk vertaald vanuit het Spaans; "de zoete liefde". Een overheerlijk dessert voor na een feestelijke maaltijd. Hieronder beschrijven we het recept voor 4 personen.

 

Benodigde ingrediënten:

- 200 ml Licor Amor

- 1 pak bokkenpootjes (2 tot 3 stuks per glas)

- 1 zakje Banketbakkersroom (dr. Oetker)

- Slagroom

- 1 flesje chocoladesaus

- Eventueel bladgoud ter garnering

Doe de inhoud van het zakje "Mix voor banketbakkersroom" in een beslagkom en voeg 400 ml water toe. Klop het geheel tot een glad mengsel. Laat de room ongeveer een uur in de koelkast opstijven. Snijdt ondertussen de bokkenpootjes in kleine stukjes.

 

Pak 4 mooie glazen en begin deze te vullen met een laagje banketbakkersroom. Voeg daarna een laagje verkruimelde bokkenpootjes toe en herhaal dit proces tot net onder de rand van het glas. Giet ongeveer 50ml Licor Amor over het geheel. Voeg een toefje slagroom toe met daarover een scheutje chocoladesaus. Voor een extra feestelijk effect kun je het geheel afmaken met wat vlokjes bladgoud. Eet smakelijk!

 

Cocktail Vanilla Amor

 

Bij het prachtige Woudenbergse Henschotermeer hebben we deze foto genomen van een nieuwe overheerlijke cocktail, Vanilla Amor.

De combinatie van smaken is verrassend!

 

Benodigde ingrediënten: 

- 60 ml Licor Amor

- 50 ml Vodka

- 25 ml sodawater (of Spa rood)

- 1 limoen

 

Pak een mooi cocktailglas en begin deze te vullen met 60 ml Licor Amor. Voeg daarna 50ml vodka en 25 ml sodawater toe. Snijdt de limoen in dunne plakjes. Gebruik de twee grootste plakjes voor in de cocktail en knijp de resterende limoen uit boven het glas. Gebruik eventueel een zeefje om geen vruchtvlees te laten vallen en de cocktail mooi helder te laten. Garneer eventueel nog met een takje munt. Proost!

 


Cocktail Rosado Amor

 

Tijdens een warme zaterdagmiddag op de boot, bedachten we een nieuwe zomercocktail. Geen standaard Gin-tonic. zoals de meesten van jullie gewend zijn, maar een frisse en vrolijke variant.

 

Hiervoor zijn de volgende ingrediënten benodigd:

- een Gin glas

- 75 ml blanke Gin. Wij gebruikten die van Gibson's

- 75 ml van onze eigen overheerlijke Licor Amor

- 150 ml Fever Tree - Raspberry / Rhubarb Tonic Water 

- IJsblokjes of crushed ice

- watermeloen

 

Helaas waren wij op de boot het ijs vergeten, maar wat smaakte hij heerlijk. Bitterzoet met een vleugje frisheid.

Proost!